Si Funksionon një Rezervuar Uji Prej çeliku Inox dhe si ta Mirëmbajmë atë?
05 sht

Magazinat janë shumë të ndryshme sot, por ofrojnë përparësi për përdoruesit e tyre në shumë mënyra. Në këtë mënyrë shohim se këto magazina përdoren në shumë vende rreth nesh. Depot prodhohen duke përdorur lëndë të para që nuk do të dëmtojnë përmbajtjen e ruajtur. Lëndët e para nga të cilat prodhohen rezervuari i ujit të përcaktuar në kuadër të studimeve ÜR-GE janë polietileni, poliesteri dhe çelik inox. Ndër këto lëndë të para, çeliku inox është një material i shquar.

Si lëndë e parë, çeliku inox është shumë i fortë dhe i fortë. Edhe nëse ka një ndërhyrje nga jashtë, është shumë e vështirë të shpohet ose të dëmtohet një rezervuar prej çeliku inox. Nga ana tjetër, mund të jetë paksa e rëndë në krahasim me lëndët e tjera të para. Prodhohet me materiale të përftuara nga përzierja e një rezervuari inox, kromi dhe çeliku. Materialet e fituara kombinohen me saldim me gaz argon në përputhje me dizajnin e rezervuarit. Ndërsa vëllimi rritet në magazinat inox, madhësia e magazinës gjithashtu rritet në përpjesëtim të drejtë. Si e tillë, ndonjëherë mund të jetë e vështirë të arrihet pjesa e mbulesës. Për këtë arsye, në magazinat me volum në rritje është shtuar mbështetja e shkallëve.

Një tipar tjetër më i vlefshëm i rezervuarëve të prodhuar nga çelik inox është temperatura e funksionimit. Këto magazina janë magazinat më të përshtatshme për ruajtjen e përmbajtjes së nxehtë. Sepse shkalla e temperaturës së punës është +80 gradë. Meqenëse ky raport është afër pikës së vlimit, rekomandohet që të mos prekni pjesën e jashtme të rezervuarit kur vendosni një përmbajtje kaq të nxehtë brenda rezervuarit. Për shkak të këtyre veçorive, është në kategorinë e magazinave më të forta.

Cilat janë Tiparet e Rezervuarëve të Polietilenit dhe Poliestër?

Disa studime AR-GE janë kryer përpara se të prodhoheshin të gjitha magazinat. Si rezultat i këtyre studimeve është konstatuar se prodhimi i magazinave me ngjyra të ndryshme është një nevojë konsumatore. Si rezultat i kësaj nevoje, këto depozita mund të prodhohen në çdo ngjyrë të dëshiruar. Burimi i kësaj nevoje është dëshira për të kategorizuar përmbajtjet e ndryshme të ruajtura.

Përveç kësaj, të gjitha produktet e ruajtjes janë të garantuara për dy vjet. Kjo garanci mbulon vetëm defektet e prodhimit. Përveç këtyre, të gjitha produktet e ruajtjes që keni përdorur tashmë mund të riparohen. Gjatë riparimit përdoret lënda e parë nga e cila është prodhuar magazina dhe përpiqet të ruhet sa më shumë integriteti i dizajnit.

Karakteristikat e Rezervuarit të Ujit Poliestër

Rezervuarët poliestër prodhohen në përputhje me materialet e marra nga fibra qelqi dhe rrëshirë poliester. Materialet e fituara kombinohen duke përdorur ngjitës të veçantë në përputhje me dizajnin e magazinës. Këto tanke janë të njohur për rezistencën e tyre kimike. Për shkak se këto depozita prodhohen me rrëshirë vinilester me bazë izoftalike dhe epokside për të rritur rezistencën kimike. Karakteristikat e tjera të magazinës janë si më poshtë.

 • Ka rezistencë të lartë kimike.
 • Ka veçori të montimit në vend.
 • Me këtë lëndë të parë prodhohen magazina në tonazhe të mëdha.
 • Ka një shumëllojshmëri kapacitetesh nga 200 litra deri në 100,000 litra.
 • Prodhimi mund të bëhet me ngjyra të ndryshme.
 • Mund të bëhet projektimi i veçantë i projektit.
 • Rrezet e dëmshme nuk mund të kalojnë në magazinë.
 • Nuk vërehet formimi i algave.
 • Temperatura më e lartë e funksionimit është +60 gradë.
 • Janë magazinat më të lehta për t'u transportuar.

Karakteristikat e Rezervuarit të Ujit të Polietilenit

Depot e prodhuara me polietileni dalin në pah me çmimet e tyre të përballueshme. Në përgjithësi, ndryshimi nga modelet e rezervuarëve inox është se ato janë më të lehta dhe mënyra se si prodhohen. Rezervuarët e polietilenit prodhohen si monobllok. Nëse detajojmë prodhimin e monobllokut, do të thotë prodhim me një copë. Rezervuarët prodhohen duke derdhur polietileni në kallëpe. Karakteristika të tjera të depove të poliestrës janë si më poshtë;

 • Prodhimi në magazinë mund të bëhet në ngjyrën e dëshiruar.
 • Nuk marrin rreze të dëmshme.
 • Nuk vërehet formimi i algave.
 • Janë magazinat me çmimin më ekonomik.
 • Është jetëgjatë dhe e qëndrueshme.
 • Duke qenë se sipërfaqja e tij është e lëmuar, pastrohet shumë lehtë.
 • Nuk ka ribatina ose bashkëngjitje.
 • Mund të arrijë nga 50 litra deri në 25000 litra kapacitet.
 • Temperatura e funksionimit është midis +50 gradë.
 • Prodhimi kryhet në përputhje me sistemet e menaxhimit mjedisor dhe shëndetësor.
 • Mbulesat janë prej polietileni dhe përdoren mëngë bronzi.
Merr Ofertën Tani
Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.