A është e Mundur të Ruhet Sasi e Madhe e Ujit të Ftohtë në Verë?

04 sht

Magazinat janë bërë mjaft të njohura kohët e fundit. Sepse, së bashku me avantazhet e shumta që magazinat ofrojnë për përdoruesit e tyre, fakti që ato ofrohen në shitje me një çmim shumë të volitshëm tërheq njerëzit që kanë nevojë për ruajtje. Kur shikojmë qëllimet e përgjithshme të përdorimit të magazinës, një përmbajtje që mund të jetë ushqim ose lëndë kimike. Shohim se janë automjete që lejojnë mbrojtjen nga faktorët e jashtëm dhe kushtet e ndryshueshme sezonale pas ruajtjes, dhe transportin dhe evakuimin kur nevojitet.

Gjatë muajve të verës, mund të bëhet shumë e vështirë për të mbrojtur përmbajtjen brenda një magazine. Mund të bëhet mjaft e vështirë të mbash përmbajtjen e një rezervuari uji të ftohtë gjatë verës. Sigurisht që është e mundur të ruhen vëllime të mëdha uji të ftohtë edhe në verë. Megjithatë, këto depo duhet të mbahen në temperaturën e dëshiruar. Mund ta krahasojmë këtë situatë me një shishe uji. Kur vendosni një shishe me ujë në frigorifer, uji juaj bëhet më i ftohtë dhe qëndron i ftohtë. Po kështu, për të mbajtur të ftohtë ujin që ruani, duhet t'i mbani rezervuarët në ruajtje të ftohtë.

Nëse dëshironi që të jetë i freskët, por jo shumë i ftohtë, rekomandohet ta ruani depon tuaj në një zonë më të mbyllur që nuk është e ekspozuar drejtpërdrejt ndaj diellit. Ato janë tanke që mbajnë përmbajtjen e ftohtë në rezervuarët nëntokësorë. Gjithsesi, nëse dëshirohet të mbahet ndonjë përmbajtje, jo vetëm uji, e ftohtë, duhet mbajtur patjetër në depon e ftohtë të magazinës.

Cilat Tanke Ftohen Shpejt?

Disa tanke, në thelb, mund të ftohen dhe nxehen shpejt. Rezervuarët më të shpejtë të ftohjes janë ato inox. Rezervuarët inox prodhohen nga çeliku inox. Falë kësaj lënde të parë, magazinat nuk marrin rreze të dëmshme brenda dhe mund të ftohen shpejt nëse ambienti është i ftohtë.

Rezervuarët inox janë në kategorinë e rezervuarëve më të fortë. Kjo forcë vjen nga lënda e parë e saj, përkatësisht çeliku inox. Për më tepër, temperatura e funksionimit është mjaft e lartë. Mund të përballojë deri në +80 gradë. Megjithatë, kur ruani përmbajtjen në këtë temperaturë, rekomandohet të mos prekni rezervuarin.

Për sa i përket të ftohtit, raporti i temperaturës së funksionimit të të gjithë rezervuarëve është -5 gradë. Por magazinat mund t'i rezistojnë të ftohtit të vazhdueshëm. Për sa kohë që përmbajtja nuk është e ngrirë, ajo mund të evakuohet lehtësisht nga rezervuari. Pika e ngrirjes përgjithësisht synohet në magazinimin e ftohtë. Meqenëse do të jetë e vështirë të evakuoni përmbajtjen e ngrirë, niveli i ruajtjes së ftohtë duhet të mbahet nën nivelin e ngrirjes. Nëse përmbajtja është në formë të lëngshme, mund të jetë e lehtë të evakuohet, ndërsa përmbajtja e ngrirë do të marrë pak kohë për t'u kthyer në formë të lëngshme.

A Mund të Përdoren të Gjitha Produktet e Ruajtjes për Ftohje?

Të gjitha rezervuarët mund të përdoren për ftohje. Megjithatë, rezervuarët më të shpejtë të ftohjes janë ato të prodhuara nga çelik inox për shkak të lëndës së parë të tyre. Ndërsa produktet ushqimore si çokollata dhe glukoza mund të ruhen në magazina inox, kimikate të tilla si ilaçet, acidet dhe detergjentët mund të ruhen.

Nëse shikojmë veçoritë e magazinave në përgjithësi përveç ftohjes, magazinat prodhohen me tre lëndë të para të ndryshme. Këto lëndë të para janë polietileni, poliesteri dhe çelik inox. Midis këtyre lëndëve të para, ne bëmë mjaft informacione për çelik inox. Karakteristikat e përgjithshme të rezervuarëve të tjerë, përkatësisht rezervuarëve poliestër dhe polietileni, janë si më poshtë;

Karakteristikat e Përgjithshme të Rezervuarëve të Polietilenit;

 • I përshtatshëm për ruajtjen e ushqimit,
 • Është ndër magazinat më të lehta.
 • Ka çmimin më të përballueshëm.
 • Është shumë e lehtë për t'u pastruar.
 • Prodhohet në një copë.
 • Mund të prodhohet në çdo ngjyrë.
 • Ka rezistencë ndaj rrezeve ultravjollcë.
 • Ka një shumëllojshmëri përmasash nga 50 litra deri në 25,000 litra.
 • Temperatura e funksionimit është ndërmjet -5 gradë dhe +50 gradë.

Karakteristikat e Përgjithshme të Rezervuarëve Poliestër;

 • Është magazina më e përshtatshme për ruajtjen e kimikateve.
 • Prodhimi kryhet në tonazhe të mëdha.
 • Pastrimi dhe mirëmbajtja është shumë e lehtë.
 • Ka avantazhin e montimit në vend.
 • Mund të prodhohet në çdo ngjyrë.
 • Duke qenë se është i stabilizuar në rrezet UV, është rezistent ndaj rrezeve të dëmshme.
 • Ka një shumëllojshmëri përmasash nga 200 litra deri në 100,000 litra.
 • Temperatura e funksionimit është ndërmjet -5 gradë dhe +60 gradë.
 • Mund të transportohet lehtësisht.

Kështu, së bashku mësuam për testimin e këtyre tankeve me të ftohtin. Në dritën e informacionit që kemi dhënë më sipër, ju mund të zgjidhni produktin e ruajtjes që është i përshtatshëm për ju. Ju mund të kontaktoni përfaqësuesit tanë të klientëve për pyetje dhe oferta çmimesh.

Merr Ofertën Tani
Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.