Si të Kryeni Filtrimin e Duhur në Rezervuarët e Ujit?

05 sht

Magazinat mund të përdoren për shumë qëllime. Kur shikojmë qëllimet e përgjithshme të përdorimit të një modeli rezervuari uji, ato janë mjetet që sigurojnë mbrojtjen e një përmbajtjeje ushqimore ose kimike pas ruajtjes, transportimin e tij nëse dëshironi dhe përdorimin e përmbajtjes duke evakuuar kur nevojitet.

Në një depo, gjithçka mund të ruhet në përgjithësi. Por përmbajtja më e ruajtur është uji. Uji i ruajtur ndonjëherë mund të vijë nga uji i burimit dhe nganjëherë nga sistemet e grumbullimit të shiut. Për këtë arsye, pirja e këtyre ujërave drejtpërdrejt mund të shkaktojë disa probleme shëndetësore. Këtu hyn në lojë procesi i filtrimit.

Nëse ekziston një sistem grumbullimi i shiut, duhet të instalohet një filtër me rrjetë të trashë në pjesën ku uji mbush rezervuarin. Më pas do të ndahet nga objektet e huaja që kanë përmasa të mëdha. Por nuk mund të themi se uji është ende i pastër. Uji i ruajtur duhet të filtrohet duke përdorur filtra me rrjetë të imët, madje edhe në shkallë nanometri. Pas këtij procesi filtrimi, uji do të bëhet i pijshëm.

A Janë Rezervuarët e Ujit të Përshtatshëm për Ruajtjen e Ushqimit?

Një nga pyetjet më të zakonshme të bëra për këto tanke është përshtatshmëria e tyre për ushqim. Të gjitha produktet e magazinimit kanë epërsi specifike për lëndët e para dhe dizajnet e tyre. Ndërsa magazinat si magazinat e turshive prodhohen drejtpërdrejt për një qëllim specifik, disa magazina adresojnë një gamë të gjerë nevojash.

Depozitat më të përshtatshme për ruajtjen e ushqimit janë ato të prodhuara nga polietileni dhe çelik inox. Polietileni ka një pajtueshmëri ushqimore të pranuar ndërkombëtarisht. Në këtë mënyrë, rezervuarët e polietilenit përdoren gjerësisht për qëllime të ruajtjes së ushqimit. Dihet nga të gjithë se inoksi nuk është i dëmshëm për ushqimin. Ruajtja e ushqimit mund të bëhet edhe në rezervuarë poliesteri. Megjithatë, kur shikojmë gamën e përdorimit, shohim se përdoret më së shumti në fushën industriale për qëllime të ruajtjes së substancave kimike. Përveç kësaj, nëse një kimikat i fortë do të ruhet në rezervuarë poliesteri, përdoret rrëshirë vinilester me bazë izoftale dhe epokside. Arsyeja e përdorimit të këtij materiali është të sigurohet që rezervuari të jetë rezistent ndaj fuqisë gërryese të kimikatit.

Rezervuarët inox, nga ana tjetër, janë në kategorinë e magazinimit më të fortë. Këto tanke përdoren gjerësisht në industrinë farmaceutike. Tanket më sterile janë tanke inox. Për shkak se janë izolues për shkak të lëndëve të para, nuk marrin dritë brenda. Meqenëse temperatura e funksionimit është e lartë, mund të ruhet në përmbajtje të nxehtë. Edhe nëse ka një faktor të jashtëm, është shumë e vështirë të shpohet ose të dëmtohet. Mund të përdoret për shumë vite.

Rëndësia e Sistemit të Grumbullimit të Ujërave të Shiut

Sistemi i grumbullimit të ujit të shiut është një domosdoshmëri në çdo ndërtesë në zonat metropolitane. Sepse burimet tona botërore janë shumë të kufizuara. Për këtë arsye, ne mund të mbrojmë ujin, i cili është burimi ynë më i rëndësishëm i jetës, falë sistemeve të grumbullimit të ujërave të shiut.

Sistemet e grumbullimit të ujit të shiut mund të instalohen shumë thjesht. Gjithçka që ju nevojitet është të blini një nga modelet e rezervuarëve të ujit polietileni me çmimin më të përballueshëm. Më pas, do të jetë e mjaftueshme të përcaktoni tubin që shkarkon ujin e shiut në rrugë në ndërtesën tuaj dhe të vendosni rezervuarin që keni blerë në dalje të tubit. Më pas, nëse do të përdorni ujin e ruajtur për pije, duhet të përdorni pajisje filtri të ujit.

Kështu, ne kemi diskutuar me ju statusin e filtrimit të këtyre tankeve. Ju mund të pini ujin që ruani duke e kaluar atë përmes një sërë procesesh filtri. Nëse dëshironi të instaloni një sistem grumbullimi të ujit të shiut dhe keni pyetje në lidhje me magazinat, mund të kontaktoni përfaqësuesit tanë të klientëve.

Merr Ofertën Tani
Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.