Çfarë Mund të Ruhet në Rezervuarët e Ujit?

26 kor

Këto tanke mund të përdoren në shumë zona si brenda kufijve të vendit tonë ashtu edhe në vende të tjera. Është bërë shumë popullor për shkak të avantazheve të shumta dhe çmimeve të arsyeshme që ofron për përdoruesit e saj. Në kontinentin afrikan, ku uji është i vlefshëm, përdorimi i këtyre rezervuarëve është mjaft i lartë.

Kur shikojmë qëllimin e përdorimit në përgjithësi, ato janë mjetet që lejojnë çdo përmbajtje të ruhet, mbrohet, transportohet dhe përdoret duke evakuuar përmbajtjen kur është e nevojshme. Midis këtyre rezervuarëve, modelet e rezervuarëve të ujit nga polietileni shiten mjaft. Sepse me këtë rezervuar, ata janë tanket me çmimin më ekonomik. Ato janë gjithashtu rezervuarët më të përdorur për ruajtjen e ushqimit. Sepse të gjitha materialet, përfshirë lëndët e para të përdorura, janë materiale që nuk dëmtojnë ushqimin.

Përveç këtyre, pothuajse gjithçka mund të ruhet në këto tanke. Prandaj, ato prodhohen vetëm me tre lëndë të para të ndryshme. Depot e prodhuara me lëndë të para të ndryshme mund të ndikojnë në përmbajtjen e ruajtur. Prandaj, në kuadër të studimeve P&D, gabimet e bëra nga prodhues të tjerë janë korrigjuar. Nëse japim një shembull të këtyre gabimeve, një magazinë prej hekuri mund të kalojë shijen e hekurit në përmbajtje, por është mjaft e rëndë. Prandaj, depozitimi i hekurit nuk prodhohet. Pra, çfarë mund të ruhet në rezervuarët e prodhuar? Për të kuptuar përgjigjen e kësaj pyetjeje, është e nevojshme të kuptohet se si prodhohen këto depo.

Si Prodhohen Rezervuarët e Ujit?

Magazinat përdoren për shumë qëllime të ndryshme. Por tanket kanë disa avantazhe mbi të tjerët. Magazinat e prodhuara prodhohen me tre lëndë të para të ndryshme: polietileni, poliestër dhe inoks. Çdo tank ka disa avantazhe sipas lëndës së parë dhe dizajnit. Por të gjithë kanë karakteristika të përbashkëta.

Ndoshta më e rëndësishmja nga tiparet e tyre të përbashkëta është rezistenca ndaj UV. Falë kësaj qëndrueshmërie, meqenëse rezervuarët nuk marrin rreze të dëmshme, formimi i algave nuk shihet në rezervuar. Në këtë mënyrë krijohet një mjedis shumë steril.

Një tipar tjetër i përbashkët është se të gjitha ato prodhohen me sistemet e prodhimit të teknologjisë më të fundit. Nga ana tjetër, të gjitha tanket janë të garantuara kundër defekteve të prodhimit për dy vjet. Përveç këtyre, magazinat tuaja të dëmtuara për shkak të përdorimit mund të riparohen në objektet tona të prodhimit. Përveç kësaj, këto tanke mund të prodhohen në çdo ngjyrë të dëshiruar. Në këtë mënyrë, përmbajtjet e ndryshme të ruajtura mund të kategorizohen shumë lehtë.

Për të kuptuar se cilat përmbajtje mund të ruhen në rezervuarë, është e nevojshme të kuptohen avantazhet e këtyre tankeve për sa i përket lëndëve të para të tyre.

Çfarë Mund të Ruhet në Rezervuarin e Ujit të Polietilenit?

Depozitat e polietilenit janë magazinat më të përshtatshme për ruajtjen e ushqimit. Ka një metodë të ndryshme prodhimi në krahasim me tanket e tjera. Rezervuarët e polietilenit prodhohen në një copë. Meqenëse prodhohet në këtë mënyrë, nuk ka lidhje ose thumba dhe prodhohen tanke më të fortë. Meqenëse gjatë prodhimit përdoren lëndë të para me cilësi të lartë, këto tanke janë afatgjatë. Meqenëse ka një sipërfaqe të lëmuar, mund të pastrohet lehtësisht. Në magazinat e pastruara rregullisht nuk ka erë të keqe apo formim sedimentesh.

 • Magazina me çmimin më të përballueshëm.
 • Depozitat më të lehta prodhohen me polietileni.
 • Asnjë prodhim nuk bëhet me lëndë të para të ricikluara nga skrap.
 • Është shumë e lehtë për t'u pastruar falë dizajnit të fytit.
 • Ka një varietet që rritet nga 50 litra në 25000 litra kapacitet.
 • Shkalla e punës është midis -5 dhe +50 gradë.
 • Për t'u përshtatur me ushqimin, kapakët prodhohen me dizajn vidë dhe lëndë të parë nga polietileni.
 • Në pjesën e mëngës përdoret mëngë tunxh.
 • Trashësia e materialit rritet me rritjen e madhësisë.

Bazuar në karakteristikat e mësipërme, lëngjet dhe ushqimet e pijshme mund të ruhen në këto depozita. Mund të përdoret gjithashtu për ruajtjen e grurit. Përveç kësaj, mund të ruhet në ushqime që duhet të kriposen, si turshitë.

Çfarë Mund të Ruhet në një Rezervuar Uji Poliestër?

Rezervuarët e prodhuar duke përdorur poliestër janë shumë të mirë për ruajtjen e kimikateve. Sepse rezervuari i ujit poliestër përforcohet duke përdorur rrëshirë vinilesteri me bazë izoftalike dhe epokside në një situatë ku kërkohet rezistencë e lartë kimike. Në fund të fundit, këto rezervuarë prodhohen me materialin e marrë nga përzierja e rrëshirës poliestër dhe fibrave të qelqit. Këto materiale ngjiten me njëri-tjetrin duke përdorur ngjitës të veçantë. Kështu, përftohen tanke të ngurta. Karakteristika të tjera të depove poliestër janë si më poshtë:

 • Janë rezervuarët më të përshtatshëm për ruajtjen e kimikateve.
 • Transportohet shumë lehtë.
 • Ka avantazhin e montimit në vend.
 • Mund të prodhohen magazina me tonazh të madh.
 • Ka një shumëllojshmëri përmasash nga 200 litra deri në 100,000 litra.
 • Magazina mund të prodhohet me projekte të veçanta.
 • Gama e temperaturës së funksionimit është midis -5 gradë më të ftohtë dhe +60 gradë më të nxehtë.

Glicerinë, glukozë, detergjent, çdo kimikat me temperaturë jo më të madhe se 60 gradë mund të ruhen në këto depozita.

Çfarë Mund të Ruhet në Rezervuarin e Ujit Inox?

Rezervuarët inox janë në kategorinë e rezervuarëve më të fortë. Prodhimi i tij është bërë me çelik 304 AISI të përzier me krom dhe nikel. Këto pjesë çeliku të fituara bashkohen me njëra-tjetrën me saldim me argon. Karakteristikat e tjera të rezervuarëve inox janë si më poshtë.

 • Është rezistent ndaj ndryshkut dhe korrozionit.
 • Ka veçori të montimit në vend.
 • Ka avantazhin e projektimit të veçantë të projektit.
 • Ka një temperaturë funksionimi midis -5 gradë dhe +80 gradë.
 • Mbështetja e shkallëve shtohet ndërsa madhësia rritet.
 • Ka këmbë inox.
 • Është në kategorinë e magazinave më të qëndrueshme.
 • Ka një shumëllojshmëri përmasash nga 500 litra deri në 100 ton.
 • Është shumë i lehtë për tu pastruar dhe mirëmbajtur.
Merr Ofertën Tani
Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.