Cilat janë 5 Kriteret më të Rëndësishme për Përcaktimin e Cilësisë së Ujit të Pijshëm në Depozitat e Ujit?

26 kor

Depozitat e ujit mund të përdoren në shumë zona sot. Mund të përdoret për shumë qëllime të thjeshta dhe jo të thjeshta, nga industria në shtëpitë tona. Ky përdorim nuk është i kufizuar në vendin tonë. Përdoret në shumë zona nga vendet afrikane ku uji është i vlefshëm për Evropën.

Përdoret në industri dhe bujqësi për qëllime të tilla si spërkatja, ujitja, ruajtja dhe transporti për mbrojtjen e përbërësve të prodhuar. Në shtëpitë tona, ai mund të përdoret në procese të tilla si gropat septike, sistemet e grumbullimit të ujit të shiut, turshitë, gjethet ose shëllira e ullirit. Në përgjithësi, përdoren modele plastike të rezervuarëve të ujit. Sepse ka çmimin më ekonomik dhe është shumë i favorshëm. Gama e madhësisë së saj është midis 50 litra dhe 25,000 litra, dhe ka dizajne që mund të përshtaten në çdo pjesë të shtëpive tona. Kur shikojmë qëllimet e përdorimit të përgjithshëm, shohim se ato janë mjete që mundësojnë ruajtjen dhe ruajtjen e ujit dhe përdorimin në kohë nevoje.

Çfarë e Përcakton Cilësinë e Ujit të Pijshëm?

Vetë uji përcakton cilësinë e ujit të pijshëm, ose më mirë të një uji. Sepse askush nuk shkon e pi ujë nga deti. Vetë uji dhe toka që ai kombinon ose rrisin ose ulin cilësinë e ujit. Produktet e ruajtjes kanë pak efekt në këtë. Për të dhënë një shembull, kur vendosni ujë në një enë hekuri dhe e lini të presë, do të shohim që shija e hekurit ndryshon në ujë. Kjo është arsyeja pse tanket janë bërë kryesisht prej çeliku, jo hekuri. Përpara se të prodhoheshin këto tanke, probleme të tilla të lëndëve të para u zgjidhën brenda fushës së studimeve UR-GE.

A Ndikon Madhësia e Rezervuarit në Cilësinë e Ujit?

Ndoshta gjëja e fundit që mund të ndikojë në cilësinë e ujit është madhësia e rezervuarit. Sepse dimensionet janë vetëm një kriter për nevojat tona. Ju mund të zgjidhni një madhësi sipas nevojave tuaja dhe ta blini atë depo. Kjo situatë në asnjë mënyrë nuk përcakton cilësinë e ujit në rezervuar. Megjithatë, humbja e ujit ose e përmbajtjes mund të ndodhë si rezultat i shpimeve për shkak të përdorimit. Kjo zakonisht lidhet me vendndodhjen e magazinës. Për sa kohë që nuk ka ndërhyrje nga jashtë, është pothuajse e pamundur të shpohet rezervuari.

A Ndikojnë Rrezet e Diellit në Cilësinë e Ujit?

Ekspozimi ndaj rrezeve të dëmshme të diellit është një faktor që ndikon në cilësinë e ujit. Prandaj, të gjitha rezervuarët prodhohen me stabilizim UV. Kjo vjen nga lëndët e para të magazinës. Është i stabilizuar nga rrezet UV sepse lëndët e para të tij janë të cilësisë së lartë. Me fjalë të tjera, ato janë materiale që nuk reflektojnë rrezet e dëmshme pas tyre. Në magazinat e prodhuara nga këto materiale, ato nuk marrin rreze të dëmshme. Në këtë mënyrë, krijohet një mjedis më i shëndetshëm për përmbajtjen. Përveç kësaj, këto tanke mund të prodhohen në çdo ngjyrë të dëshiruar. Në këtë mënyrë, izolimi i dëmshëm i rrezatimit forcohet më tej.

A Ndikon Lënda e Parë e Rezervuarit në Cilësinë e Ujit?

Lënda e parë e produkteve të depozitimit është një tjetër faktor që ndikon drejtpërdrejt në cilësinë e ujit. Sepse nëse e mbani ujin në një pjatë hekuri siç e kemi dhënë më sipër, shija e hekurit do të kalojë në ujë. Nga ky këndvështrim, këto depozita prodhohen nga tre lëndë të para të ndryshme si depozita polietileni, poliester dhe çeliku inoks të njohur si depozita uji inox. Këto lëndë të para nuk janë materiale që mund të ndikojnë në ujin ose ndonjë përmbajtje tjetër. Të gjitha problemet në këtë fazë janë zgjidhur në kuadër të studimeve P&D. Kjo është arsyeja pse ju mund të ruani ushqimin tuaj, lëngjet e pijshme, ilaçet, detergjentët dhe shumë kimikate të tjera në këto depozita.

A Ndikojnë Pjesët e Tjera të Rezervuarit në Cilësinë e Ujit?

Një magazinë është një e tërë me materialet ndihmëse të përdorura. Pra, mund të ndikojë në cilësinë e ujit. Sidomos gjatë projektimit të rezervuarëve të polietilenit, synohet të arrihet niveli më i lartë i përputhshmërisë së ushqimit. Sepse dizajni i fytit të këtyre rezervuarëve e bën pastrimin më të lehtë. Ndërsa pjesa e mbulesës është prodhuar nga polietileni, në pjesën e mëngës përdoret mëngë bronzi. Të dyja substancat nuk janë të dëmshme për shëndetin. Sepse polietileni tashmë ka përputhshmëri ushqimore të pranuar nga organizatat ndërkombëtare të ushqimit. Prandaj, polietileni shërben si lëndë e parë për shumë produkte në kontakt me ushqimin. Një tjetër opsion është çelik inox. Të gjithë e dimë fuqinë gërryese të ujit. Por kjo forcë nuk mund të qëndrojë kundër çelikut inox. Prandaj, substanca të tilla si ilaçi, çokollata, glukoza, glicerina ruhen përgjithësisht në këto depozita. Sepse këto tanke ftohen shpejt dhe nxehen shpejt. Vlerat e temperaturës së punës janë gjithashtu mjaft të larta, përkatësisht +80 gradë.

Në këtë artikull folëm për pesë kritere që përcaktojnë cilësinë e tankeve në përgjithësi, por ka shumë më tepër faktorë që përcaktojnë cilësinë e këtyre tankeve. Disa nga këta faktorë janë rritja e trashësisë së materialit me rritjen e dimensioneve të rezervuarëve të polietilenit. Një tjetër është shtimi i shkallëve në dizajnin e magazinës pasi përmasat e magazinës inox rriten. Përveç kësaj, të gjitha modelet e rezervuarëve inox kanë këmbë, gjë që rrit sterilizimin. Ju mund të kontaktoni përfaqësuesit tanë të klientëve për të gjetur depon që është e përshtatshme për ju dhe për të pastruar pikëpyetjet në mendjen tuaj.

Merr Ofertën Tani
Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.