Depozita për Mbledhjen e Ujërave të Shiut

Duke mbledhur ujin e shiut, mund ta përdorni lehtësisht për ujitje të kopshtit apo nevoja të ndryshme uji në çdo kohë në shtëpi.

Mblidhni Vetë Ujin e Shiut me Rezervuarin e Ujit të Shiut

Mungesa e ujit të pastër po ndikon më thellë botën tonë çdo ditë që kalon, me ndryshimet klimatike të shkaktuara nga ngrohja globale. Shkencëtarët e klimës sot bien dakord për fenomenin e ngrohjes globale. Theksohet se 85% e popullsisë së botës ndikohet negativisht nga ndryshimet klimatike. Një nga pasojat më të rëndësishme të kësaj situate negative ishte përkeqësimi i plotë i bilancit të reshjeve në botë për shkak të ngrohjes globale. Ndërsa sasi të papritura të reshjeve ndodhën në disa vende, një zonë e gjatë klimatike e thatë filloi të dominojë në shumicën e rajoneve. Me thatësirën, ujërat u zvogëluan dhe qasja në burimet e ujit të pastër u bë jashtëzakonisht e vështirë.

Si pasojë e këtyre negativiteteve, rënia e burimeve ujore dita-ditës bëri që njerëzimi të merrte disa masa. Këtu ruajtja e ujit të shiut është zgjidhja që lehtëson vjeljen e ujit, e cila është bërë e rëndësishme në problemin e thatësirës. Mbledhja e ujit bëhet jashtëzakonisht e lehtë gjatë shiut ditën ose natën. Me modelet e rezervuarëve të ujit të shiut, ju mund të ruani ujin e shiut lehtësisht dhe praktikisht në çdo zonë.

depozita per mbledhjen e ujerave te shiut

Çfarë është Korrja e Shiut, si Përdoret Rezervuarët e Ujit në Sistem?

Korrje shiu është emri i sistemit që mbledh ujin gjatë shiut me lidhjet e bëra në ulluqet e çatisë së të gjitha llojeve të ndërtesave si shtëpitë dhe shkollat. Një nga pjesët më të rëndësishme të këtij sistemi janë rezervuarët e magazinimit të njohur si depozita për grumbullimin e ujit të shiut. Uji i mbledhur në ulluqe gjatë shiut mblidhet dhe ruhet me rezervuarin e ujit të shiut. Kur ky rezervuar është i mbushur, sigurohet që uji të shkarkohet nga rezervuari me një tub që lehtëson daljen e tij nga rezervuari. Uji i depozituar vlerësohet në shumë fusha të ndryshme si vaditja e kopshteve, veçanërisht në përdorime shtëpiake.

Me këtë sistem inovativ të vjeljes, uji që rrjedh në shi mblidhet dhe ofrohet për përdorim falas. Parandalohet ndotja e ujit të shiut nga rrjedhja në rrugë dhe arrihet kursimi i ujit duke reduktuar konsumin e ujit të pastër nga rrjeti qendror. Nga pikëpamja ekonomike, çmimet e depozitave të ujit të shiut ofrohen me kosto shumë të përballueshme, ndërkohë që pagesat tuaja për konsumin e ujit do të ulen pasi përdorimi i ujit plotësohet me mjete natyrale.

Zgjidhje të Rezervuarëve të Shiut nga 5 Ton në 100 Ton

Karmod ka qenë marka lider në prodhimin e rezervuarëve të ujit që nga viti 1986. Me ekspertizën e saj në këtë sektor dhe teknikat moderne të prodhimit që ka zhvilluar, ajo ofron zgjidhje me modelet e rezervuarëve të ujit të shiut me kapacitet grumbullimi nga 5 ton deri në 100 ton. Karmod prodhon në dy grupe të veçanta të lëndëve të para si rezervuarë për ruajtjen e ujit të shiut. Rezervuarët plastikë të ujit të shiut prodhohen në madhësi standarde nga 5000 litra deri në 25000 litra. Një model tjetër i rëndësishëm i rezervuarëve janë rezervuarët tanë të magazinimit, të njohur si rezervuarë uji poliester. Në këto magazina prodhohen shumë modele nga 5 tonë deri në 100 tonë. Si në të gjitha prodhimet e Karmod, ai ka avantazhin e qëndrueshmërisë së gjatë në prodhimin e rezervuarëve të depozitimit të ujit të shiut. Me veçorinë e tij të ruajtjes nëntokësore, ai ofron komoditet shtesë për grumbullimin e ujit të shiut.

Pse Duhet të Blej një Rezervuar për Ruajtjen e Ujit të Shiut?

Siç e theksuam më lart, ndikimin e ndryshimeve klimatike globale do ta ndjejmë më nga afër në vitet e ardhshme. Qasja në burimet e ujit të pastër do të bëhet më e vështirë dhe ruajtja e ujit do të bëhet shumë më e rëndësishme. Këtu rezervuari i ujit të shiut do të bëhet së shpejti një mjet shumë i rëndësishëm që do të na nevojitet më shumë. Në rast të ndërprerjeve dhe kufizimeve të ujit për shkak të thatësirës që do të ndodhin në të ardhmen e afërt, rezervuari i grumbullimit të ujit të shiut do të na japë avantazhe të mëdha. Falë sistemit të grumbullimit të ujit të shiut, ne do të jemi në gjendje të arrijmë burimin tonë privat të ujit pa u ndikuar nga periudha e thatësirës duke ruajtur ujin tonë të pastër. Gjatë analizimit të çmimeve të rezervuarit të depozitimit të ujit të shiut, është e nevojshme të llogariten kursimet dhe përfitimet që do të na ofrojnë përdorim shumëvjeçar. Kur hyn në lojë rezervuari praktik i ujit të shiut, ai do t'ju kursejë para në faturat tuaja të ujit.

Ku Përdoret Rezervuari i Korrjes së Ujit të Shiut dhe për çfarë Qëllim Përdoret ?

Rezervuari i grumbullimit të ujit të shiut ka një sistem praktik që mund të përdoret në shumë zona si banesa të shkëputura, banesa masive, shkolla, spitale, hotele dhe biznese të objekteve sociale. Ne ju rekomandojmë fuqimisht që të merrni informacion në lidhje me çmimet e rezervuarit të ujit të shiut dhe projektin specifik për shtëpinë ose biznesin tuaj. Uji i shiut i mbledhur në rezervuar mund të përdoret kryesisht për përdorim shtëpiak, vaditje dhe larjen e makinave. Me sistemin e pastrimit të ujit që do të integrohet në sistemin e grumbullimit, ai mund të përdoret gjithashtu për gatim dhe pije. Sistemi mund të shndërrohet lehtësisht në një burim uji të pastër.

Për Korrjen e Ujit të Shiut Cili Model Magazine Duhet të Blini?

Do të ishte më e përshtatshme të preferoheshin rezervuarët nëntokësorë për ruajtjen e ujit që do të mblidhet nga korrja e shiut. Si mbledhja e ujit do të jetë më e lehtë dhe uji i grumbulluar do të mbetet shumë i freskët. Për përdorim në tokë, rezervuari i ujit të shiut do të shitet në ngjyrë të zezë ose blu të errët dhe do të mundësohet ruajtja e ujit në mënyrë më të shëndetshme pa u ndikuar nga faktorë të jashtëm. Për më tepër, dimensionet e rezervuarit të ujit të shiut kanë një rëndësi të madhe në preferencat tuaja. Duke marrë parasysh veçoritë e rezervuarit të ujit të shiut, në rezervuarët që do të blini duhet të preferohen produktet me dimensionet më të përshtatshme sipas zonës së vendbanimit.

Cili është Çmimi i Rezervuarit të Grumbullimit të Ujit të Shiut?

Duke ekzaminuar veçoritë e rezervuarit të ujit të shiut, ai mund të bëhet i shtrenjtë për përdorime shtëpiake kur preferohen rezervuarët e tonazhit të madh. Megjithatë, çmimi i një rezervuari për ruajtjen e ujit të shiut mund të bëhet shumë ekonomik me një rezervuar të veçantë tonazhi për përdorim individual. Në fund të fundit, uji i grumbulluar nga sistemi është falas, dhe përdorimi i ujit të grumbulluar është gjithashtu falas. Ky sistem, i cili siguron kursime të plota në faturat e ujit, duhet të vlerësohet patjetër. Shijoni lumturinë e përdorimit të ujit falas pa u ndikuar nga rritja e çmimeve të ujit nga rrjeti.

Si të Llogarisni Rezervuarin e Ujit të Shiut?

Është llogaritur se një person konsumon mesatarisht 150 litra ujë në ditë. Një familje prej 4 anëtarësh ka nevojë për rreth 600 litra ujë në ditë. Kjo korrespondon me 220 mijë litra ujë në vit. Është fakt që nuk do të keni nevojë për ujë çdo ditë të vitit falë rezervuarit të grumbullimit të ujit të shiut. Rekomandohet të blini një rezervuar magazinimi, veçanërisht duke llogaritur muajt e nxehtë dhe të thatë 4-6-të të vitit. Në varësi të buxhetit tuaj, mund të preferohet një rezervuar për ruajtjen e ujit të shiut prej 10 deri në 20 tonë. Zhvillimi i një projekti për ruajtjen e ujërave të shiut sipas kapaciteteve për biznese si hotelet dhe objektet sociale do të lehtësojë preferencën për investime.

A Është e Shëndetshme Pirja e Ujit të Shiut?

Siç e theksuam më lart, sistemi i ruajtjes së ujërave të shiut duhet të vlerësohet në tërësi. Modelet e rezervuarëve të ujit të shiut janë një pjesë e rëndësishme e këtij sistemi. Kur lidhet sistemi i trajtimit të ujit, uji i grumbulluar bëhet i sigurt edhe për ujin e pijshëm. Nuk rekomandohet pirja e ujit të grumbulluar të shiut nga burimi pa filtrim të veçantë për shkak të ndotësve në ajër dhe ndotjes në kushtet e grumbullimit. Përveç kësaj, përdorimi i drejtpërdrejtë nga burimi nuk do të jetë problem për përdorime të tilla si pastrimi dhe ujitja.

Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.