Cilat Madhësi të Rezervuarëve të Ujit Duhet të Preferoni për Korrjen e Ujit të Shiut?

04 sht

Këto tanke përdoren pothuajse kudo që shohim rreth nesh. Modelet e rezervuarëve të grumbullimit të ujit të shiut që shohim në sistemet e grumbullimit të ujit të shiut Arsyeja më e madhe për këtë është zhvillimi i teknologjisë së prodhimit të rezervuarëve të ujit. Lëndët e para nga të cilat prodhohen këto depozita janë ato që nuk dëmtojnë përmbajtjen. Këto lëndë të para u përcaktuan në kuadër të studimeve ÜR-GE përpara se të prodhoheshin magazinat. Këto lëndë të para janë polietileni, poliesteri dhe çelik inox. Sistemet e grumbullimit të shiut kanë fituar shumë rëndësi në mbarë botën vitet e fundit.

Këto sisteme instalohen mjaft thjeshtë. Në formën e tij më të thjeshtë, shiu që bie në çatitë e shtëpive tona mbush qepallën dhe prej andej ai evakuohet në rrugë me tuba PVC. Kur lidhni një rezervuar me gypat që shkarkojnë ujin në rrugën s, ju vendosni një sistem grumbullimi të ujit të shiut. Nëse uji i ruajtur në sistemet e instaluara në shtëpi do të përdoret për pije, ai duhet të kalojë përmes një procesi filtri të imët. Konsiderohet më e përshtatshme të përdoren tanke polietileni, të cilat janë të përballueshme për sistemet shtëpiake. Kur marrim parasysh sistemin e grumbullimit të ujërave të shiut brenda shtrirjes së dimensioneve të tij, ai ndryshon sipas shkallës së reshjeve të këtij rajoni dhe sasisë së ujit që ju nevojitet. Meqenëse këto tanke janë gjithashtu të larmishëm për sa i përket dizajnit, ju mund të zgjidhni një rezervuar specifik për rajonin ku do të poziciononi rezervuarin.

Pse është e Rëndësishme Mbledhja e Ujit të Shiut?

Shkencëtarët deklarojnë se në të ardhmen e afërt, shumë metropole në botë do të përballen me mungesë uji. Stambolli shfaqet si një metropol që do të përballet me probleme uji në të ardhmen.

Disa qytete e kanë shtyrë problemin e mundshëm të ujit për një datë të mëvonshme, falë sistemeve të ruajtjes së shiut në shkallë të gjerë që kanë instaluar. Një nga këto qytete është Sydney. Bazuar në këtë paralajmërim të shkencëtarëve të Sidneit, ai përcaktoi zonat me reshjet më të larta në qytet dhe vendosi stacione për grumbullimin e ujit të shiut në këto zona. Stacionet e grumbullimit të ujit të shiut kanë një arkitekturë të përmbysur si ombrellë. Brenda këtij objekti ndodhen magazina që furnizojnë qytetin me ujë.

Ekziston në një qytet që tashmë ka problem uji. Rezervuari plastik i ujit është emri i këtij qyteti Cape Town. Një qytet në Afrikën e Jugut. Këtu rëndësia që i jepet ujit është vërtet e madhe. Për shembull, edhe të shohësh makinën e fqinjit të pastër, shihet si "ujë i tretur" në sytë e njerëzve. Japonia prodhon zgjidhje shumë inovative për të kursyer ujin. Një nga zgjidhjet që gjeti Japonia ishte përdorimi i ujit dy herë. Me një teknologji të thjeshtë, uji me të cilin lani duart grumbullohet në pjesën e rezervuarit të tualetit. Më pas pastroni tualetin me ujin e grumbulluar. Ky është një nga ato vende të rralla ku uji mund të përdoret dy herë.

Cilat janë Vetitë e Lëndës së Parë të Rezervuarëve të Ujit?

Nëse i shqyrtojmë këto depozita në bazë të lëndëve të para të tyre, nuk mund të kalojmë pa përmendur avantazhet e rezervuarëve të polietilenit. Rezervuarët e prodhuar me polietileni janë magazinat me çmimin më të përballueshëm. Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje magazinimi të përballueshme, mund të zgjidhni nga këto depo. Përveç kësaj, këto tanke prodhohen në formë monoblloku. Nëse shpjegojmë metodën e prodhimit të monobllokut, këto depozita prodhohen në një copë me ndihmën e kallëpeve. Në këtë mënyrë, në këto magazina nuk ka ribatina apo ngjitje. Është gjithashtu mjaft i larmishëm për sa i përket dizajnit. Avantazhi më i madh i këtyre depove është se ato janë të përshtatshme për ruajtjen e ushqimit. Përdorimi i polietilenit si lëndë e parë është i përshtatshëm për ushqim. Ky konformitet është në nivel ndërkombëtar. Në fakt, prodhohen magazina të turshive specifike për procese të tilla si shëllirë.

Rezervuarët e prodhuar duke përdorur poliestër kombinohen me ndihmën e ngjitësve specialë të materialit të marrë nga fibra qelqi dhe rrëshirë poliestër. Këto depozita janë magazinat më të përshtatshme për ruajtjen e kimikateve. Në fakt, këto rezervuarë prodhohen duke përdorur rrëshirë vinilester izoftalike dhe epoksi kur bëhet fjalë për ruajtjen e fortë kimike. Kështu, këto tanke bëhen më të forta ndaj kimikateve. Tanke të tonazhit të madh prodhohen duke përdorur këtë lëndë të parë. Për shkak të mënyrës së prodhimit ekziston edhe mundësia e montimit në vend. Rezervuarët e prodhuar duke përdorur çelik inox prodhohen duke kombinuar materialin e marrë nga përzierja e kromit dhe nikelit me saldimin me argon në përputhje me dizajnin e rezervuarit.

Për më tepër, modelet e rezervuarëve të ujit inox janë në kategorinë e rezervuarëve më të fortë. Riparimet e këtyre rezervuarëve bëhen gjithashtu duke përdorur lëndën e parë nga e cila prodhohen. Ka një garanci dyvjeçare për defektet e prodhimit. Përveç kësaj, të gjitha produktet tona të ruajtjes mund të prodhohen në çdo ngjyrë të dëshiruar. Në këtë mënyrë, ju mund t'i kategorizoni më lehtë përmbajtjet e ndryshme që ruani. Kështu, ne diskutuam me ju çështjen e grumbullimit të ujit të shiut dhe kuptuam pse uji është i rëndësishëm për të ardhmen. Nëse dëshironi të blini këto rezervuarë për të vendosur mbledhjen e ujit të shiut, mund të kontaktoni përfaqësuesit tanë të klientëve.

Merr Ofertën Tani
Aktualisht nuk ka asnjë artikull në shportën tuaj.